Grgo Mujan i Matea Sumajstorčić ponovno najbrži

Spread the love

Danas smo u Vinišću održali 3. Plivački maraton Vinišće na kojem su ponovno najbrži bili Grgo Mujan (KDP Split) i Matea Sumajstorčić (KDPSR Poreč). Grgi je ovo treća uzastopna pobjeda i time ostaje jedini pobjednik ovog maratona dok je Matea došla do druge pobjede iz dva nastupa. Uz njih su na postolju bili Patrick Eremija (KDP Primorje) i Petra Ćosić (KDP Split) te Ivan Cetina (KDPSR Poreč) i Maša Arnež (KDP Donat).

S obzirom da je ova utrka ujedno bila i utrka Prvenstva Hrvatske poredak prvoplasiranih je gotovo identičan osim što se na trećem mjestu poredaka plivačica nalazi Domina Žure (KDP POŠK). Osim glavne utrke održane su i utrke Plivanje za sve na 3000 m i 1500 m. Na 3000 m najbrži su bili Petar Matić (TK Split) i Sabina Rzepka ispred Dominika Šutala i Vedrane Vrdoljak (KDP Vinišće) te Šime Dukić i Sandra Bogdanović. Na 1500 m slavili su Hrvoje Tomić (KDP Split) i Klara Tokić (PK Jadran) ispred članova KDP Split Jere Hribara i Marije Lucije Kozine te Ivana Tomića i Kate Hribar.

Najbrže plivačice i najbrži plivači na 3000 m u Splitsko-dalmatinskoj županiji su Petra Ćosić i Grge Mujana ispred Domine Žure i Šimuna Srzića (KDP Split) te Antee Galić i Krešimira Dadića (KDP POŠK).

Ukupno je nastupilo 141 plivača i plivačica.

Sve rezultate možete vidjeti u nastavku objave.

Na današnjem natjecanju po prvi put u službenim natjecanjima Hrvatskog saveza daljinskog plivanja nastupili članovi KDP Vinišće. Novoosnovani klub, koji je ujedno i jedan od supriređivača našeg maratona predstavljali su Ante Petrov i Ivan Pažanin.

Nekategorizirano