Matea Sumajstorčić i Patrick Eremija pobjednici glavne utrke 4. Plivačkog maratona Vinišće, Iva Rožić i Hrvoje Tomić slavili na 1500 m

Spread the love

U subotu 15. lipnja u Vinišću je održan 4. Plivački maraton Vinišće za koji se s pravom može reći da je bio prava fešta daljinskog plivanja na kojoj je u dvije discipline nastupilo 182 plivačica i plivača među kojima su najbrži bili Patrick Eremija i Matea Sumajstorčić u glavnoj utrci na 3000 m te Hrvoje Tomić i Iva Rožić u utrci na 1500 m.

Kao i prethodnih sezona i ove godine je prva utrka sezone ACI CRO CUP RACE održana u Vinišću gdje su najbolji hrvatski daljinski plivači odmjerili snage na utrci duljine 3000 m. Ova utrka je također bila i Prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 3000 m za dobne skupine, ali i Prvenstvo Splitsko-dalmatinske županije na 3000 m. Pobjedu u ACI CRO CUP RACE utrci ostvarili su Patrick Eremija iz KDP Primorje-Rijeka i Matea Sumajstorčić iz KDPSR Poreč ispred Maura Bobanovića (KDPSR Poreč) i Ane Potlaček (KDP Donat – Zadar) na drugom mjestu odnosno dvojca iz KDP Split, Grge Mujana i Antonije Buličić na trećem mjestu.

Samo natjecanje održano je po idealnim vremenskim uvjetima za plivanje, a uz ACI CRO CUP RACE utrku održane su još utrke Plivanje za sve na 1500 i 3000 m. U svim utrkama zajedno nastupilo je ukupno 182 natjecatelja, a s obzirom da se utrka održala s zajedničkim startom prizori zapjenjene viniške vale bili su uistinu čarobni.

Pobjednici ACI CRO CUP RACE utrke bili su ujedno i najbrži među svim natjecateljima na 3000 m, dok su na 1500 m stazom najbrže prošli braća Hrvoje i Ivan Tomić te Ante Sunara iz KDP Split u muškoj konkurenciji te Iva Rožić (ŽAVK Mladost Zagreb) ispred Kate Hribar i Marije Lucije Kozine iz KDP Split u ženskoj konkurenciji.

U utrci na 3000 m nastupilo je 63 plivača i 26 plivačica, dok je na 1500 m plivalo 67 plivača i 26 plivačica. U utrci na 3000 m bile su dvije dikvalifikacije dok su na 1500 m svi natjecatelji regularno zvaršili svoj nastup.

Što se tiče ACI CRO CUP RACE UTRKE u njoj je nastupilo ukupno 46 plivača i 22 plivačice iz 12 klubova daljinskog plivanja. Najbrojniji su bili članovi KDP Split kojih je u ACI CRO CUP RACE utrci nastupilo 17 natjecateljica i natjecatelja, a zatim slijede KDPSR Poreč sa 15 natjecateljica i natjecatelja te KDP POŠK Split i KDP Donat Zadar sa po 11 natjecateljica i natjecatelja.

Novi prvaci Hrvatske na 3000 m su u konkurenciji juniorki Domina Žure (KDP Split), juniora Šimun Srzić (KDP Split), mlađih juniorki Antea Galić (KDP Split), mlađih juniora Stefano Rakovac (KDPSR Poreč), kadetkinja Mia Kontić (KDPSR Poreč), kadeta Luka Libernjak (KDP POŠK Split) te mlađih kadetkinja Korina Bralić (KDP Split). Najbrži u Splitsko dalmatinskoj županiji su Grgo Mujan, Šimun Srzić i Filip Županović kod plivača te Antonia Buličić, Domina Žure i Antea Galić kod plivačica svi članovi KDP Split.

Po završetku službenog dijela natjecanja u organizaciji Športsko ribolovno-ekološke udruge Lanterna održano je predavanje o plemenitoj perisci.

Na kraju svega zahvaljujemo svima na sudjelovanju na 4. Plivačkom maratonu Vinišće i pozivamo vas sve da nam se pridružite i dogodine na 5. Plivačkom maratonu Vinišće bilo kao natjecatelji, pratnja, volonteri ili sponzori našeg natjecanja. Bez obzira koja bila vaša uloga svi vi doprinosite da Plivački maraton Vinišće bude što kvalitetnije događanje i zbog toga vam od srca hvala!

VIDIMO SE U LIPNJU 2025. na 5. Plivačkom maratonu Vinišće

FOTOGALERIJA 4. PLIVAČKI MARATON VINIŠĆE – Photo: Vilim Bujević/ City Photo studioV

Nekategorizirano